Vyskúšajte úžasné Hokkaido recepty a uvidíte, že im veľmi rýchlo prídete na chuť. Tento druh tekvice sa radí medzi najobľúbenejšie tekvice vôbec a je to naozaj vitamínový zázrak. Z tejto plodiny môžete zhotoviť obrovské množstvo pokrmov. Medzi najobľúbenejšie a najznámejšie patrí rozhodne tekvicová polievka, ktorá perfektne zahreje pri zimných dňoch. Naviac je plná vitamínov a antioxidantov a napriek tomu všetkemu, chutí úplne skvele. Recepty z hokkaido sú naozaj bohaté, okrem polievky môžete vyskúšať tiež tekvicové nátierky alebo slané placky, tekvicové rizoto, tekvicovú omáčku, a tí odvážnejší z vás môžu vyskúšať tekvicové palacinky, džem alebo koláč. Za zmienku stojí tiež fakt, že tekvica hokkaido sa ako jediná nemusí lúpať a pripravuje sa spolu so šupkou, ktorá je nabitá vitamínmi. Určite si chuť tejto tekvice zamilujete a stane sa v kuchyni vaším každodenným spoločníkom.

polévka

Fantázii sa medze nekladú

Tiež patríte medzi tekvicových nadšencov? Ak áno, iste aj vy milujete Hokkaido recepty, ktorých je naozaj obrovské množstvo. Túto tekvicu môžete bez problémov zhotoviť naslano ale aj nasladko. Spôsoby využitia je obrovské množstvo a fantázií sa medze rozhodne nekladú.

Vyskúšajte tekvicový koláč alebo tekvicové palacinky

Recepty z tekvice hokkaido je celá rada, ale sme presvedčení, že koláč alebo palacinky ste z tejto tekvice ešte nejedli! Uvidíte, že si vytvoríte závislosť, je to naozajstná dobrota. Pritom vám príprava týchto pochúťok zaberie pár minút. Postup na hokaidové palacinky je rovnaký ako u tých klasických, okrem vajcia, mlieka, cukru, múky a soli, pridáte navyše nastrúhanú tekvicu. Po zhotovení cesta, nalejete na panvicu a po osmaženie dozlata si môžete pochutnať na báječných palacinkách. Prajeme vám dobrú chuť.

dýně

Že by ste radšej vyskúšali tekvicový koláč? Žiadny problém. Medzi základné suroviny patria dve jablká, maslo, múka, cukor, škorica, prášok do pečiva, štipka soli a v neposlednom rade tekvica hokkaido. Tekvicu a jablká nakrájame na kúsky, potom v hrnci chvíľu podusíme, pridáme cukor a škoricu a zhotovíme hustú kašu. Do múky vsypeme prášok do pečiva, vmiešame maslo a soľ a urobíme cesto. Potom vlejeme do formy a čakáme až sa nám koláč upečie do zlatista. Iste si pochutnáte.